PERSBERICHT AVIG

In het tv-programma De Monitor (KRO-NCRV) over autisme en homeopathie, uitgezonden op 21 september 2020, hebben de samenstellers van dit programma,  deskundige artsen van de AVIG (www.avig.nl) niet geraadpleegd en dus onvoldoende wederhoor toegepast. De KRO-NRCV zegt in haar visie betrokken te zijn bij de samenleving met oog en respect voor de ander.

Toch worden er forse, negatieve uitspraken gedaan over homeopathische geneeskunde en de CEASE therapie, in het programma De Monitor zonder wederhoor van de deskundigen die lid zijn van de vakgroep Homeopathie van de Artsen Vereniging Integrale Geneeskunde (AVIG). Deze artsen zijn veelal lid van de KNMG en internationaal gecertificeerd.

De vakgroep homeopathie van de Artsen Vereniging Integrale Geneeskunde (AVIG) distantieert zich van de bewering dat autisme te genezen zou zijn door homeopathie. Daar is nog onvoldoende bewijs voor. Homeopathie behandelt mensen met klachten en niet zelden zien we daarmee goede verbeteringen, ook bij mensen met de diagnose autisme, die hiervan klachten ondervinden in hun dagelijks functioneren. Een voorbeeld hiervan is te zien in de documentaire Just One Drop. (Zie hier de trailer).

Overigens zijn er wel positieve onderzoeken voor homeopathie bij verschillende aandoeningen. Zie www.homeopathie.nl
Wat betreft de klacht van de hoofdpersoon in het programma zijn ook wij van mening dat het ieders recht is om geaccepteerd te worden met al zijn kwaliteiten.