HOMEOPAAT AMERSFOORT

Wat is homeopathie?

Homeopathie is een ruim twee eeuwen oude, door de Duitse arts Hahnemann ontwikkelde vorm van geneeskunde. Homeopaat Amersfoort gaat uit van het gelijkheidsbeginsel (het z.g. “similiaprincipe”). Dat wil zeggen dat een stof die bij iemand bepaalde verschijnselen kan oproepen, die zelfde verschijnselen ook kan genezen. Er wordt in de homeopathie gewerkt met sterk verdunde geneesmiddelen.

Dat een hoogpotentie een zeer krachtig en langdurig effect op iemand kan hebben, kan bijna iedereen die zich ooit homeopathisch heeft laten behandelen, bevestigen. Homeopaat Amersfoort zoekt voor u de combinatie van middelen die passen bij uw probleem, uw lichamelijke en/of psychische klachten en uw persoonlijkheid.

Wie kan ik helpen?

Wie kan ik helpen? Voor de meeste mensen is de belangrijkste reden om een homeopathisch arts te bezoeken dat zij “niet lekker in hun vel zitten”. Eigenlijk is in principe elke aandoening, zowel psychisch als lichamelijk, homeopathisch goed te behandelen.

Homeopathie is heel goed zelf toe te passen bij kleine ongemakken of lichte verwondingen, blessures en acute ziekten. De grote kracht van de homeopathie ligt, naast het behandelen van acute klachten, vooral in de behandeling van chronische aandoeningen. Voorbeelden zijn luchtwegaandoeningen, gewrichts-klachten, ontstekingen, huidaandoeningen, allergieën, maagdarmstoornissen, hoofdpijnen, slaapproblemen, maar ook klachten van psychische aard. Voor chronische aandoeningen is het niet aan te bevelen zelf te gaan dokteren, maar is het raadzaam een homeopaat Amersfoort te raadplegen.

Tijdens de bevalling kunnen homeopathische middelen het proces ondersteunen, vanaf de geboorte, dus bij pasgeborenen tot en met begeleiding bij terminaal zieken, op het sterfbed. Kinderen reageren vaak wat sneller en gemakkelijker dan ouderen. Het jonge organisme heeft meer reactiekracht en is tevens minder belast met allerlei giftige stoffen zoals medicijnen, alcohol, tabak, drugs en andere stoffen uit het milieu.
Homeopathie is ook geschikt bij verminderde vruchtbaarheid, bij zwangerschapswens, voorgeschreven aan zowel de vrouw als de man.

homeopaat Amersfoort

Wat kan ik van een homeopathische behandeling van homeopaat Amersfoort verwachten?

Tijdens het eerste consult vindt een uitgebreid vraaggesprek plaats over uw huidige klachten en klachten in het verleden. Daarnaast praten we over ziekte en operaties in het verleden, ziekte in de familie, gebruik van medicatie etc. Ook zijn gegevens over uw constitutie belangrijk. Bijvoorbeeld: hoe is uw eetpatroon, hoe is uw slaap, hoe zijn ontlasting en urinelozing, bent u warmelijk of kouwelijk, hoe is uw transpiratie, bent u gevoelig voor weers- of seizoensinvloeden? Daana komen aspecten over karakter en gewoontes aan de orde, en hoe uw psychische gesteldheid is. Indien nodig volgt aansluitend een lichamelijk onderzoek. Dit alles is nodig om een zo volledig mogelijk beeld van u te krijgen om naast de reguliere diagnose(s), ook tot een homeopathische diagnose te komen.

Wilt u meer weten over het homeopathisch consult? Klik dan hier.

Naar Culemborg met het openbaar vervoer?

Wanneer u vertrekt vanuit Amersfoort Centraal is het ongeveer 40 minuten met de trein naar Culemborg. De artsenpraktijk voor Homeopathie Culemborg zit op maar 5 minuten loopafstand van het station in Culemborg! Voor het meest actuele reisschema kijkt u op de website van de NS.

Homeopathie Culemborg

Contact

Heeft u vragen of wilt u weten wat homeopaat Amersfoort voor u kan betekenen? Neem dan gerust contact op.

 

ARTSENPRAKTIJK VOOR HOMEOPATHIE CULEMBORG

Artsenpraktijk voor Homeopathie
Godfried Bomansstraat 2
4103 WR Culemborg

0345- 476515

TELEFONISCH SPREEKUUR
Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 13.00 tot 14.00 uur.

Bij geen gehoor, spreek uw naam en telefoonnummer in op het antwoordapparaat. U wordt dan zo spoedig mogelijk teruggebeld.