Getuigenis Clementine: Ik ben erfelijk belast met hartklachten; in mijn geval waren dat forse hartritmestoornissen en later pijn op de borst. Aanvankelijk was de reguliere medicatie voor de hartritmestoornissen wel werkzaam maar na zo’n 15 jaar niet meer. Een ablatie bood wel uitkomst. ( Bij een ablatie blokkeert de cardioloog de elektrische prikkels in het hart, die het hartritme verstoren) Zo’n 5 jaar geleden kreeg ik steeds meer last van pijn op de borst in rust. Na cardiologisch onderzoek was er mogelijk sprake van angina pectoris tijdens een rust toestand.
Een aantal keren ben ik hiervoor naar de SEH geweest, maar de artsen konden niets vinden en hadden geen behandeling hiervoor.
Ik had al gelezen dat hartklachten bij mannen zich anders manifesteren dan bij vrouwen. Bij vrouwen zit het probleem vaak in de kleine kransslagaders, waardoor er zuurstofgebrek in de hartspier ontstaat. Dit kan leiden tot pijn op de borst, benauwdheid en kortademigheid.

Ruud gaf mij in overweging om Bemertherapie ofwel fysische vasculaire therapie te gaan gebruiken. Ik heb met bemiddeling en begeleiding van Ruud de Bemermat met toebehoren aangeschaft. Dat was afgelopen voorjaar en heb hem meteen in gebruik genomen.
Wat schetst mijn verbazing? Na een week had ik geen pijn op de borst meer, ik slaap beter in en slaap beter door. De pijn op de borst is niet meer teruggekomen!
Later kreeg ik een schouderblessure, na een echo en röntgenfoto werd een scheurtje in een pees en vocht in de kop van de schouder vastgesteld. Ik had veel pijn en was beperkt in mijn beweging.
Met het gebruik van de pad van Bemer verminderde de pijn en kon ik mijn arm beter bewegen.
Een onverwacht mooi resultaat!
Ik bewonder Ruud om zijn eclectische werkwijze en uit verschillende technieken datgene kiest wat
het beste past bij de hulpvrager.

Clementine