Gele bloemen

Diagnose kanker. Hoe nu verder?

De diagnose kanker veroorzaakt bij veel mensen een schokreactie. Het vertrouwen dat je lichaam gezond functioneert, krijgt een flinke deuk. Ieder mens reageert op zijn of haar manier. De een voelt zich machteloos en overgeleverd, de ander blijft nuchter en helder. Of men voelt zich overgeleverd aan de ziekte en laat het hoofd hangen of wordt juist heel strijdlustig en of heel woedend omdat je deze ziekte krijgt. Ondanks dat mensen verschillend kunnen reageren, staat vanaf dat moment het thema ‘de diagnose kanker’ centraal. Ze worden geconfronteerd met zaken waar men over het algemeen niet op voorbereid is.

Velen hebben het volste vertrouwen in de behandelende artsen. Anderen voelen zich machteloos en overgeleverd, en voelen zich overweldigd door behandelprotocollen van artsen en de vele vragen die daardoor opgeroepen worden. Tot op heden bestaan er helaas geen behandelingen die 100% genezing kunnen garanderen. Noch de reguliere gezondheidszorg, noch de alternatieve of complementaire behandelwijzen kunnen die 100% zekerheid bieden. 

Inmiddels weten we wel dat de weg naar genezing een individuele weg is. Behandelingen die bij de ene persoon wel helpen, kunnen zonder effect zijn bij een andere persoon. Daarbij spelen onze innerlijke instellingen en overtuigingen een belangrijke rol. Zoals we weten uit de onderzoeksresultaten van het placebo- en nocebo-effect, helpen die dingen waar we in geloven. Wat we vanuit de hedendaagse visie weten, helpt het ons om naast een gezond dieet, voldoende beweging en het vermijden van vervuilende milieus …. om vreugde in het leven te hebben, tijd door te brengen waarin we ons goed voelen, optimistische gedachten te koesteren en innerlijke rust te vinden. Andere belangrijke factoren zijn vertrouwen in de behandelende artsen, de geadviseerde behandelingen en medicijnen.

Met de Simonton therapie wil ik u en uw naasten helpen om door deze zware en lastige periode te komen. Naast het deelnemen aan een Intensive Seminar, gedurende een week, samen met uw ondersteunend persoon, is individuele begeleiding mogelijk. Als u besluit om de Simonton therapie te volgen, dan kunnen de effecten u verbazen. 

Lees hier verder over de volgende thema’s en positieve resultaten die aan bod komen. (pag 3)

Ik ben aangesloten bij het Simonton Cancer Center Europe. Dit is opgericht door Cornelia Kasper. Zij is Simonton Therapeut, Supervisor en Trainer. Bij haar volgde ik mijn opleiding tot Simonton Therapeut. Cornelia Kasper werkt sinds 1992 met kankerpatiënten. Eerst in nauwe samenwerking met Dr. Carl Simonton in zijn actieve periode (1992  – 2009) in zijn therapeutenteam. Door hem persoonlijk gemachtigd zet zij zijn werk voort tijdens Intensive Seminars in Duitsland, Nederland, België en Italië. 

Wilt u meer informatie over de Simonton methode en de mogelijkheid van individuele begeleiding of het weekprogramma?  Lees verder (pag 4)