ANTTT

Artsen voor niet-toxische tumortherapie

Niet-toxische tumortherapie (NTTT) wordt ook wel Moermantherapie of biologische kankertherapie genoemd. Bij deze vorm van kanker behandeling wordt met middelen en methodes de eigen afweer van de patiënt versterkt. Hierdoor kan de tumor effectiever worden bestreden. Daarnaast kan de patiënt de gangbare en min of meer giftige reguliere behandeling beter verdragen.

Hierbij wordt gebruik gemaakt van verschillende methodes, zoals o.a. voedingsvoorschriften, reinigingskuren, voedingssupplementen,  tumorremmende stoffen en immuunstimulerende middelen. De niet-toxische tumortherapie wordt meestal gebruikt in combinatie met de gangbare reguliere behandeling. De Niet-toxische tumor therapie is dan ook ontstaan als aanvulling op de gebruikelijke/reguliere behandelingen. Het is een verzamelnaam voor methodes en niet toxische (niet giftige) medicamenten. 

Vier elementaire onderdelen
De behandeling bestaat uit de volgende vier elementaire onderdelen:

  • voeding en reiniging
  • supplementen ter ondersteuning van de
    stofwisseling: vitamines, mineralen, en enzymen
  • niet-toxische tumorremmende stoffen
  • immuunstimulatie (stoffen en methodes die het afweersysteem
    versterken, waaronder homeopathische middelen)
homeopathie

Soorten behandelingen
Er zijn meerdere variaties mogelijk op het gebied van behandelingen. Om de therapieën te onderscheiden, vernoemen we ze naar de uitvinder van de behandeling (bijvoorbeeld: “de Moermantherapie” is bedacht door de heer Moerman). Meestal wordt er een combinatie van deze behandelingen gegeven.

Wilt u weten welke behandeling(en) bij u past of wilt u meer informatie over de behandelingen? Klik dan hier.

Aanvulling op reguliere behandelingen

Er wordt nooit zonder overleg met de behandelend oncoloog (reguliere kankerspecialist) een verandering in het behandelplan doorgevoerd. Het is een samenwerking tussen de oncoloog en de NTTT-arts. Deze samenwerking zorgt ervoor dat de patiënt minder last heeft van de bijwerkingen van de reguliere behandeling.

Alleen wanneer de patiënt in het reguliere circuit “uitbehandeld” is en er dus geen reguliere opties voor behandeling meer voor handen zijn die aantoonbaar effectief zijn gebleken, kan de NTTT in plaats van een reguliere behandeling worden ingesteld.