lavendel

Ondersteuning als Arts Niet Toxische Tumor Therapie – UITLEG

Het voedingsvoorschrift houdt in dat er veel gezonde plantaardige voeding wordt gebruikt, liefst biologisch verbouwd, zonder kunstmatige toevoegingen zoals suiker en smaakstoffen, geen rood vlees, regelmatig vette vis, goed gebalanceerd in voedingsstoffen. Reinigingskuren maken de behandeling nog effectiever. De MMV- voedingsmiddelenkaart biedt goede richtlijnen voor voeding bij kanker gebaseerd op dieet ontwikkeld door dokter Moerman, aangevuld met huidige inzichten. Zie ook https://www.mmv.nl/voedingsmiddelen/

De voedingssupplementen zijn essentiële voedingsstoffen zoals vitamines, mineralen,
aminozuren, darmbacteriën (probiotica)  en enzymen. Zij dienen ervoor bepaalde elementen van het afweersysteem op te bouwen en de gezonde stofwisseling te ondersteunen.

De niet-toxische tumorremmende stoffen zijn meestal  plantaardige substanties, die onderzocht zijn op hun effectiviteit, maar niet altijd in voldoende grote menselijke studies. Door een aantal van deze middelen te gebruiken, die goed bij elkaar passen, treedt een tumorremmend effect op.

Immuunstimulerende middelen zijn plantaardige stoffen of dierlijke extracten, die ondersteunend  of stimulerend werken op het immuunsysteem. Paddenstoelen hebben ook vaak een stimulerende werking op het afweersysteem.

Homeopathische middelen 
Homeopathische middelen zijn stoffen uit het mineralenrijk, plantenrijk en het dierenrijk. Homeopathische middelen kunnen ondersteunend werken op de gehele constitutie en zijn uitermate geschikt om de behandeling van kanker te ondersteunen.